nieuws

Duitse toerist zuinig in Nederland

Horeca

De Duitsers zijn het zuinigst als het gaat om bestedingen tijdens hun vakantie in Nederland. De oosterbuur geeft gemiddeld per dag 99 euro uit in ons land. De economie profiteert meer van de komst van Britten.

Duitse toerist zuinig in Nederland

Engelsen, Ieren en Schotten geven gemiddeld 254 euro per persoon per dag uit. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), dat donderdag in Scheveningen werd gepresenteerd.

Tussen maart 2005 en maart 2006 zijn ongeveer 5000 buitenlandse toeristen ondervraagd over hun vakantiegedrag in Nederland. In 1999/2000 werd er voor het laatst zo uitvoerig onderzoek gedaan naar het inkomend toerisme.

De afgelopen zes jaar namen de totale bestedingen van buitenlandse gasten in Nederland fors toe. In 2005 kwamen ruim tien miljoen buitenlanders hier voor kortere of langere tijd vakantie vieren. Samen gaven ze 3,5 miljard euro uit. In 1999 was dat nog 2,4 miljard euro.

‘Het inkomende toerisme levert een steeds grotere bijdrage aan de Nederlandse economie’, constateert algemeen directeur Hans van Driem van het NBTC. ‘Van 1999 tot en met 2005 is er een groei van maar liefst 6 procent per jaar gerealiseerd.’

Reageer op dit artikel