nieuws

Dure morilles

Horeca

Herfsttijd, paddestoelentijd. Lekker aan de slag met bijvoorbeeld cèpes en morilles. Een minpuntje: ze zijn kostbaar. Tijdens een bijeenkomst bij Sligro vroeg een ondernemer op de man af aan de aanwezige champignonverkoper hoe het komt dat de morilles zo duur zijn; de prijzen zijn in vier weken tijd verdubbeld.

Dure morilles

Quentin Kros van Banken Champignon Group had wel een verklaring. Morilles zijn zeldzaam. De vraag is in Nederland op hetzelfde moment groot. Tel daarbij op dat dit gewas slecht tegen warmte kan en dat het warm en droog geweest is de afgelopen maanden.
Naast de morilles zijn de cèpes ook een ‘drama’ dit jaar volgens Kros. Toch zijn er goede vooruitzichten. Vanaf november importeert hij deze paddestoelen uit Mozambique, welke wormenvrij zijn.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel