nieuws

eBay bedreigt olifant met uitsterven

Horeca

LONDEN – De internationale veilingsite eBay ligt onder vuur van dierenbeschermers. De handel in producten van ivoor tiert welig op het internationale handelsplatform, waardoor het uitsterven van de olifant wordt versneld.

eBay bedreigt olifant met uitsterven

Dat zegt het International Fund for Animal Welvare na onderzoek in zeven landen, waaronder Nederland. In totaal werden meer dan 2200 producten gemaakt van olifantenivoor aangetroffen op de site. Daarvan zou 90 procent in strijd zijn met het interne beleid van eBay zelf.

De internationale milieuclub wil nu dat eBay de verkoop van producten helemaal gaat verbieden en er scherp op gaat toezien dat dit ook inderdaad niet meer gebeurd. Bezoekers kunnen in principe zonder tussenkomst van iemand van de site hun producten online aanbieden.

Reageer op dit artikel