nieuws

Eerste CAO voor payrollbedrijf in horeca

Horeca

De ongeveer 6.000 werknemers van payrollbedrijf Van der Noordt hebben een CAO. Het is voor de eerste keer dat met een dergelijk bedrijf, dat voor bedrijven de gehele personeelszorg overneemt, een CAO is afgesloten. Dat hebben de FNV Horecabond en Van der Noordt donderdag meegedeeld.

Eerste CAO voor payrollbedrijf in horeca

In de payrollsector opereren ongeveer 25 bedrijven met circa 20.000 werknemers. Van der Noordt is de grootste. Het personeel is vooral actief in de horeca.

Eind vorig jaar waren er al onderhandelingen over een CAO gaande. Maar die liepen op niets uit, waarna Van der Noordt een eigen personeelsbond oprichtte. Maar de CAO die die bond met het bedrijf afsloot, keurde het ministerie van Sociale Zaken niet goed. Deze CAO voorziet onder meer in een budget voor scholing en een betere pensioenregeling. Volgend jaar gaan partijen de overeenkomst verder verfijnen.

Reageer op dit artikel