nieuws

Eigen hotelketentje oprichten met nieuw Brits investeringsplan

Horeca

Britse particuliere investeerders kunnen hun eigen mini-hotelketen opbouwen met een nieuwe nationale investeringsformule die voorziet in het leasen van kamers in verschillende hotels.

GuestInvest maakt het mogelijk voor 52 nachten een kamer in een hotel te leasen. Het hotel deelt vervolgens de opbrengst van de kamer met de investeerder. Afhankelijk van de bezetting van de kamer verwachten de initiatiefnemers een rendement dat voor de beleggers kan oplopen tot 6 procent.

Het idee is eerder dit jaar in Londen geïntroduceerd en is inmiddels uitgebreid tot hotels in Cheltenham, Manchester, Brighton, Exeter en in 2006 in Liverpool. ‘We bieden mensen de mogelijkheid deel uit te maken van een nieuwe generatie hoteleigenaren; investeerders die individuele kamers beheren, maar die niet de verantwoordelijkheid dragen een heel hotel draaiende te houden’, zegt GuestInvest-opichter Johnny Sandelson. In totaal biedt zijn groep 153 kamer voor een leaseperiode van 99 jaar, de prijzen beginnen op ruim 200.000 euro.

Reageer op dit artikel