nieuws

Espressamente naar Nederland

Horeca

Koffiebedrijf illy brengt het succesvolle koffieconcept Espressamente naar Nederland. De eerste zaak van dit concept, waarbij de kwaliteit van koffie de boventoon voert, gaat open in oktober. Espressamente is het antwoord op de oprukkende koffieketen Starbucks.

Espressamente naar Nederland

De eerste Espressamente-zaak komt in het centrum van Rotterdam. De vestiging gaat Espressamente Zucco heet de nieuwe zaak die half oktober wordt geopend op het Stationsplein 50 in Rotterdam. De Volkskrant meldde afgelopen week dat de komst van Espressamente het antwoord is op Starbucks, die in de krant ‘de McDonald’s van de koffie’ wordt genoemd.

illy’s Espressamente werkt met barista’s, meesterkoffiemakers die opgeleid zijn aan de Università del Caffè in het Italiaanse Triëst. De zaken hebben een hippe uitstraling door een modern interieur. In Espressamente-zaken wordt louter kwaliteitskoffie geschonken.

Het concept werd in 2003 gelanceerd. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan honderd zaken van Espressamente geopend in bijna twintig landen, waaronder Australië, China, Duitsland, Mexico, Marokko, Zweden en Groot-Brittannië. Eind 2006 moeten er 150 zaken zijn waarvan minimaal de helft is gevestigd in koffieland Italië.

Foto’s van de nieuwe zaak in Rotterdam

Reageer op dit artikel