nieuws

Euro-Toques in euforie door smaaklessenplan minister

Horeca

De toezegging van minister Veerman van Landbouw om smaaklessen in te voeren op basisscholen wordt bij Euro-Toques gezien als een overwinning. De restaurantclub maakte zich jarenlang sterk voor de invoering van lessen om smaakvervlakking bij kinderen tegen te gaan.

Euro-Toques in euforie door smaaklessenplan minister

‘We zijn al twee jaar in gesprek met Den Haag’, zo laat woordvoerder Bram Loman van Euro-Toques weten. ‘Er komt nu veel geld vrij om koks op te leiden om lessen te geven op scholen. Dit is prachtig nieuws voor onze organisatie.’

Minister Veerman van Landbouw stuurde secretaris-generaal Renée Bergkamp naar Limburg om het goede nieuws te vertellen. Veerman vindt dat kinderen op basisscholen moeten weten hoe eten, en dan vooral goed en gezond eten, moet smaken.

Ook Peter Klosse, de enige echte smaakprofessor van ons land, is blij met de schoolplannen. ‘Dit is een uitstekende zaak en ik juich het plan zeker toe. Voeding wordt steeds complexer en zelf koken gebeurt minder. Als je zelf niet kookt, daalt de kennis. Zelf heb ik op dit moment geen rol in de plannen. Maar als er advies wordt gevraagd, zal ik het zeker geven’, aldus Klosse, eigenaar van De Echoput in Hoog-Soeren en grote man achter de Academie voor Gastronomie.

Reageer op dit artikel