nieuws

Flinke terugloop vacatures in november

Horeca

Het online vacatureaanbod voor de sector Horeca & Toerisme is in november flink gedaald. Dat blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De horeca was daarin een van de hardste dalers.

Flinke terugloop vacatures in november

Het online vacatureaanbod voor de Horeca & Toerisme nam in november met 19 punten af. De algehele index daalde vorige maand met 3 punten en staat 6 punten lager dan een jaar geleden.

‘Het is duidelijk dat het onzekere economische klimaat nog steeds van invloed is op het vacatureaanbod in de meeste Nederlandse sectoren’, weet Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl.

Hammond: ‘Dit zien we terug in een daling van het aanbod in november. Bodendien blijft Nederland achter vergeleken met de meeste andere Europese landen. Toch zijn er, buiten de 2 procent jaarlijkse groei in de engineering sector, sectoren die stabiel blijven. Een goed voorbeeld hiervan is de IT-sector waarbij het aantal vacatures de afgelopen twaalf maanden gelijk is gebleven’.

De afgelopen vijf maanden daalde het vacatureaanbod in Horeca & Toerisme met 40 punten. In november nam het aanbod voor de sector met 19 punten af, een daling van 11 procent. Daarmee daalde het vacatureaanbod samen met de publieke sector (-19) afgelopen maand het meest.

Reageer op dit artikel