nieuws

FNV: ‘Jeu, kom snel tot bezinning

Horeca

De posteractie tijdens de Horecava van FNV Horecabond, voor een nieuwe cao, zijn een daverend succes. Dat meldt Frans Wendelgelst van de vakbond. ‘Jeu, kom snel tot bezinning.

FNV is al enkele weken bezig met het voeren van acties tegen de in hun ogen onfatsoenlijke horeca-cao. Op de Horecava in Amsterdam roept de bond middels posters op toiletten en aanplakbiljetten rond de RAI-gebouwen op om stelling te nemen tegen de cao, die afgelopen zomer door KHN werd afgesloten na een akkoord met vakbond De Unie.

Drops-outs

‘We hebben veel goede en positieve reacties op onze acties’, aldus Wendelgelst. ‘De nieuwe cao klopt niet. Het is een verslechtering voor de bedrijfstak. Er staan veel dingen in die juridisch waarschijnlijk niet eens kloppen. Dat hebben we nu in onderzoek. Want klopt het wel dat zo’n bondje (De Unie, red.) een cao mag afsluiten?’

Wendelgelst vreest enorme gevolgen. ‘Hele volksstammen blijven op het minimumloon. Deze cao zorgt voor een uitloop van personeel. Grote bedrijven komen flink op de koffie door een toekomstig personeelstekort. Het gevolg is dat alle drop-outs in de horeca terechtkomen. Nog een advies aan KHN? Jeu (Claes, directeur KHN, red.), kom snel tot bezinning.’

Reageer op dit artikel