nieuws

Frans Wientjes directeur van Eden Hotel Group

Horeca

Frans Wientjes treedt per juli 2006 in dienst van de Eden Hotel Group als directeur van de twaalf hotels. Naast de verantwoordelijkheid voor de huidige hotel- en restaurantexploitaties zal hij zich richten op het verder uitbouwen van de organisatie en de implementatie van nieuwe hotels. Speerpunt van de groep is het verder uitbreiden van de landelijke dekking en het in de markt zetten van de eigen “Eden-brand”.

Frans Wientjes (47 jaar) was de afgelopen vijf jaar werkzaam als regio directeur van de Park Plaza Hotels Benelux. Daarvoor was hij onder meer directeur van Bilderberg Landgoed Lauswolt, de Gauchos Restaurants en Grand Hotel Wientjes. Over zijn nieuwe functie: “Ik verheug me erop me te kunnen inzetten voor deze echt Nederlandse hotelketen om verdere groei te creëren”, aldus Wientjes. Hij zal zich vanaf juli bezig houden met het operationele traject.

Eindverantwoordelijke van de Eden Hotel Group is algemeen directeur Léon Dijkstra. Hij is enthousiast over de komst van Frans Wientjes met het oog op de toekomstige ontwikkelingen van de groep. “Het aardige van deze samenwerking is onze gezamenlijke Zwolse hotel achtergrond.” Zowel Wientjes als Dijkstra groeiden op in de Zwolse hotels van hun ouders, Frans in Hotel Wientjes en Léon in Hotel Dijkstra. Speerpunt in het beleid van de Eden Hotel Group is de verdere positionering van de eigen Eden-brand. Daartoe is onder andere recentelijk de website helemaal vernieuwd. Daarnaast richt de groep zich op expansie in Nederland. In korte tijd is Eden enorm gegroeid tot twaalf hotels gelegen in het centrum van de grote steden.

De Eden Hotel Group is een Nederlands familiebedrijf dat in Nederlandse binnensteden hotels en appartementen exploiteert. Het bedrijf startte in 1977 met de aankoop van het Best Western Eden Hotel in Amsterdam. Inmiddels bestaat de groep uit 12 hotels.

Reageer op dit artikel