nieuws

Garnaal gedijt goed

Horeca

De Hollandse garnaal doet het goed dit jaar. De aanvoer op de Nederlandse afslagen was 28 procent hoger dan in 2000. Vooral in de Waddenzee zijn de garnalenvangsten dit jaar goed, zo meldt het Nederlands Visbureau.

Garnaal gedijt goed

Ook in de maanden juni, juli en augustus bleef de aanvoer van het zeediertje stabiel terwijl het garnalenaanbod normaliter afneemt in deze periode. De 221 garnalenvissers in Nederland hebben afgelopen jaar gezamenlijk 8,5 miljoen kilo garnalen gevangen. Verder is 15 miljoen kilo Noordzee-garnalen uit Duitsland, Denemarken en Groot-Brittannië geïmporteerd. Naast de toevoer zit ook de afzet van de garnaal in de lift. Afgelopen jaar hebben de Nederlandse consumenten één miljoen Hollandse garnalen verorberd. Behalve de Hollandse garnaal zijn ook de tropische soortgenoten in opmars volgens het Visbureau. Deze uitheemse soorten zijn gamba’s (reuzengarnalen), roze garnalen en cocktail- of tijgergarnalen.

Reageer op dit artikel