nieuws

Gastheer Lenting van ereschavot naar driesterrenzaak

Horeca

Gastheer Guido Lenting is hard op weg om de beste gastheer van Nederland te worden. Het 22-jarige talent won dinsdagmiddag het Nationaal Kampioen Gastheer/Gastvrouw op de Horecava in Amsterdam. ‘De echte wedstrijd begint morgenvroeg om 10.00 uur, wanneer ik aan de slag ga bij De Librije’.

Gastheer Lenting van ereschavot naar driesterrenzaak

Guido Lenting toonde zich bij de wedstrijd een absolute vakman en bovenal een super gedreven gastpersoon. De jury was lyrisch over de winnaar: ‘Een enorme persoonlijkheid en op weg om meester te worden’.

Vel en spel
‘Het liep lekker. Ik zat goed in mijn vel en spel. Twee jaar geleden heb ik ook gewonnen. Het eerste wat is dacht is: ik heb weer gewonnen. Direct daarna dacht ik aan de dag van morgen. Want morgen om 10.00 uur begin bij mijn nieuwe werkgever, De Librije in Zwolle. Gisteren las ik dat De Librije 2006 beroerd is geeindigd. Ik kan zeggen dat ze 2007 goed beginnen’, aldus Lenting, die 23 december zijn laatste werkdag had bij De Zwethheul waar hij anderhalf jaar werkte.

Profvoetballer
Lenting kan mede vanwege zijn voetballoopbaan (hij voetbalde van de C-junioren tot het tweede elftal bij profclub NEC in Nijmegen) bogen op veel doorzettingsvermogen. Zo solliciteerde hij enkele jaren geleden al eens bij De Librije. ‘Ik kreeg niet eens een reactie op mijn brief. Zeven maanden geleden heb ik het weer geprobeerd, nadat ik eigenaresse Thérèse Boer eens sprak bij het Gastvrijheidsgilde. Een half jaar geleden kwam mijn nieuwe baan rond’.

Vlotte gastheer
Tweede bij de gastvrijheidswedstrijd werd Gertjan van den Broek van Bilderberg kasteel ’t Kerckebosch in Zeist. De jury vond dat Van den Broek iets meer emotie had mogen tonen bij de wedstrijd. Derde werd Martijn van Winden van toprestaurant De Bokkedoorns in Overveen. Volgens de jury een vlotte gastheer en een echte runner-up.

Reageer op dit artikel