nieuws

Geen geluidsbegrenzers voor cafés Stadhuisplein

Horeca

De cafés aan het Stadhuisplein in Rotterdam moeten ervoor zorgen dat ze minder geluidsoverlast veroorzaken. Ze hoeven daarvoor echter geen geluidsbegrenzers of trillingsvrije luidsprekers te plaatsen, zoals de gemeente eist.

Tot dat oordeel kwam vrijdag de Raad van State waartoe de uitbaters van de kroegen zich hadden gewend. De Raad van State vindt de door de gemeente opgelegde eisen om geluidsoverlast te voorkomen niet noodzakelijk. De cafés mogen zelf bepalen hoe ze hinder voor de omgeving gaan voorkomen.

Na klachten van bewoners besloot het college in maart strengere eisen te stellen aan de horeca op het Stadhuisplein. De ondernemers voelden zich overvallen en kaartten de kwestie aan bij de Raad van State.

Reageer op dit artikel