nieuws

Geen subsidie toeristische attractie

Horeca

De gemeente Den Haag heeft de subsidie aan de toeristische attractie Dutch History ingetrokken. Het evenement blijkt niet te worden gesteund door de Efteling, zoals de initiatiefnemers beweerden.

Het was de bedoeling dat de Dutch History, een zogenoemde dark ride, een attractie moest worden waar jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers op af zouden komen. Zij zouden in een karretje door een donkere zaal met verschillende tableaus langs de vaderlandse geschiedenis gevoerd worden.
Afgelopen zomer stelde het Haagse gemeentebestuur de stichting Dutch History 2 miljoen gulden in het vooruitzicht. Een van de redenen waarom de subsidie werd toegekend, was de steun die de Efteling zou hebben toegezegd. Uit een brief van de Efteling blijkt echter dat het pretpark geen bemoeienis heeft met de attractie in Den Haag. De gemeente heeft daarom de subsidie ingetrokken.

Reageer op dit artikel