nieuws

Gemeente dreigt met sloop terrasoverkapping

Horeca

Heeft café Lust in Utrecht een luifel of een dak boven het binnenterras? Café-eigenaar en gemeente verschillen hierover dusdanig van mening dat het mogelijk is dat de hele overkapping binnenkort moet verdwijnen.

Het trendy horecabedrijf Lust is na een grondige facelift sinds kort open. Daarvoor was het het domein van café ’t Lieverdje. Dit bedrijf ging enige tijd geleden failliet. Na de verbouwing van het pand constateerde een bouwinspecteur dat de eigenaren van Lust zich niet aan de bouwvergunning hebben gehouden. De binnentuin was tegen de regels in overkapt, aldus de gemeente.

Een zogeheten vooraanschrijving volgde. De eigenaren hebben een maand om met eventueel verweer te komen. Overtuigen ze de gemeente niet, dan volgt in het uiterst geval een definitieve aanschrijving. Hierin komt de eis om de overkapping weg te halen.

Eigenaar Frank de Beus van Lust wil niet veel kwijt over de zaak. ‘Ik wil niet op de zaken vooruitlopen’, laat hij weten in het Utrechts Nieuwsblad. Wel geeft hij aan dat Lust is gesprek is met de gemeente om te praten over een oplossing.

Reageer op dit artikel