nieuws

Gemeente laat discobusproject van horeca doodbloeden

Horeca

Ondanks het beschikbaar stellen van een flinke som geld door horecaondernemers, komt er voorlopig geen discobus in Goes. Het resterende noodzakelijke bedrag van gemeentes blijft achterwege, waardoor het niet mogelijk is een rendabele vervoerslijn voor uitgaanspubliek operationeel te houden.

Gemeente laat discobusproject van horeca doodbloeden

Vervoersmaatschappij Connexxion stopte eind 2001 met nachtelijk vervoer voor jongeren die in Goes willen stappen omdat de discobus niet rendabel bleek. De horecaondernemers M. Moison en A. Verhoef staken de koppen bij elkaar om de discobus weer nieuw leven in te blazen. Ze rekenden uit dat er 60.000 euro nodig was om een vervoerslijn in het leven te roepen.

De horeca-uitbaters stelden 30.000 euro beschikbaar en vroegen de gemeente het resterende bedrag bij te leggen. De gemeente Goes ging daarop informeren bij omliggende gemeentes omdat veel stappers daar vandaan komen. Goes heeft vervolgens niets meer vernomen van de omliggende gemeentes, zodat het project helemaal dood is gebloed.

‘De discobus is op zich super, maar voor ons een te dure service. Het gaat niet alleen om busjes en chauffeurs, ook om portiers die jongeren naar de opstapplaatsen begeleiden. Het is een hele organisatie. Connexxion is er destijds niet voor niets mee gestopt’, aldus Moison in de Provinciale Zeeuwse Courant.

Reageer op dit artikel