nieuws

Gevangenen op dieet door geldgebrek

Horeca

De gedetineerden in de gevangenis van Newton (Ohio) zijn massaal op dieet. Niet omdat zij zo graag een paar pondjes kwijt willen, maar omdat de staat Texas, waar Ohio onder valt, heeft besloten dat er best 6 miljoen dollar kan worden bespaard op gevangenisvoedsel. Evenals een aantal andere staten in de VS kampt Texas met grote begrotingsproblemen.

Gevangenen op dieet door geldgebrek

In diverse staten is nu bedacht dat de gevangenen wel erg riant te eten krijgen en dat dat best wat minder mag. De gevangenis van Newton heeft laten weten dat iedere gedetineerde het voortaan met 300 caloriën per dag minder moet doen. Dat betekent onder meer dat geen enkele gevangene meer hoeft te rekenen op een tweede toetje, wat toch heel normaal was in het verleden. Ook een extra broodje bij de avondmaaltijd kan er niet meer af en de verse vruchtensappen zijn vervangen door met vitaminen verrijkte ranja.

Reageer op dit artikel