nieuws

Glas in knijpyoghurt van Friesche Vlag

Horeca

Zuivelproducent Friesland Coberco heeft woensdag 27 maart tienduizenden Breakerverpakkingen van het merk Friesche Vlag uit de schappen gehaald. In enkele knijpverpakkingen van dit nieuwe yoghurtproduct zijn stukjes glas aangetroffen.

Vijf consumenten klaagden over stukjes glas van zo’n halve centimeter in het zuivelproduct. Een persoon liep een beschadiging op aan zijn gehemelte.

Breaker, yoghurt met pijnboompitten en kers of perzik die je zonder lepel kunt nuttigen, wordt gemaakt in Drachten.

Hoe de stukjes glas in de verpakkingen zijn terechtgekomen, is niet bekend, aldus de producent. Woordvoerder R. van Dongen: ‘In deze fabriek worden geen glazen verpakkingen gebruikt, dus het is nog een raadsel hoe dit mogelijk is.’

Coberco verzoekt consumenten dringend de Breakers met een houdbaarheidsdatum van 03-04 tot en met 15-04 niet te eten. Al gekochte verpakkingen kunnen opgestuurd worden naar Friesland Coberco. Deze betaalt het aankoopbedrag terug.

De productie is inmiddels stilgelegd. De verwachting is dat de yoghurt na de Pasen weer beschikbaar is. Friesland Coberco wil nog geen schatting doen van de geleden schade.

Breaker is sinds oktober vorig jaar bij benzinestations verkrijgbaar en vanaf half januari 2002 bij de supermarkten. De yoghurt werd direct goed verkocht, aldus Van Dongen. De woordvoerder wil uit concurrentieoverwegingen geen uitspraken doen over het aantal eenheden dat iedere dag in Drachten wordt geproduceerd. De commercial, die sinds enkele weken op televisie is te zien, wordt even stopgezet.

Reageer op dit artikel