nieuws

Glorieuze rentree restaurant Vermeer

Horeca

Restaurant Vermeer is terug aan het culinaire front. Na een ‘sabbatical year’ vinden we het Amsterdamse restaurant terug op plaats 36. Daarmee is Vermeer de hoogste nieuwkomer in de nieuwe Lekker.

Glorieuze rentree restaurant Vermeer

Vermeer, met in de keuken de Brit Chris Naylor als opvolger van de vertrokken Pascal Jalhaij, stond in de editie van 2004 nog op plaats vijf. Het jaar ervoor zelfs nog op plaats twee. Vorig jaar verdween het restaurant volledig uit de lijst en om dit jaar met een glorieuze rentree op nummer 36 weer indruk te maken.

Tussen de negen debutanten vinden we verder nog een opvallende naam: ’t Arsenaal in Naarden van de vermaarde kok Paul Fagel. ’t Arsenaal gooide recentelijk de formule om en serveert tegenwoordig kleine hapjes met bijpassende wijnen tegen scherpe prijzen. Tegenover negen nieuwkomers tellen we uiteraard ook negen afvallers. Daarbij onder meer Le Sapiche (Gulpen), De Bloasbalg (Wahlwiller) en Restaurant en Kwekerij De Kas (Amsterdam).

Lees meer nieuwsberichten en bekijk alle ranglijsten in ons Lekker-dossier.

Reageer op dit artikel