nieuws

Gordon krijgt eerste fles wijn van nieuwe oogst Zuid-Afrika

Horeca

Ter gelegenheid van de aankomst van de eerste wijnen van de oogst van 2004 uit Zuid-Afrika heeft de Ambassadeur van Zuid-Afrika. Priscilla Jana een fles ‘Eerste Pluk 2004’ overhandigd aan zanger Gordon. De presentatie vond plaats in Rotterdam en werd georganiseerd door het Bureau voor Zuid-Afrikaanse Wijn.

Gordon krijgt eerste fles wijn van nieuwe oogst Zuid-Afrika

De primeurwijn Eerste Pluk is het resultaat van de eerste druiven van de nieuwe oogst. Door de vroege pluk kenmerkt de wijn zich door een fruitig en lentefris karakter, aldus het persbericht van het Bureau voor Zuid-Afrikaanse Wijn. Uit onlangs gepresenteerde jaarcijfers van 2003 blijkt dat het marktaandeel van Zuid-Afrikaanse wijn in de supermarkt gestegen is naar 15,6 procent. In 1995 was dit aandeel 2,2 procent.

Reageer op dit artikel