nieuws

‘Grootste cruiseschiphaven in Scheveningen

Horeca

Scheveningen moet de grootste cruiseschiphaven van Nederland worden. Dat vinden althans AM Vastgoed, woningcorporatie Vestia en cruiseterminalspecialist Züblin Grenada. Zij hebben hun plan vlak voor de kerst aan de Haagse wethouder Marnix Norder van Bouwen en Wonen gepresenteerd.

‘Grootste cruiseschiphaven in Scheveningen

In de toekomst moeten per jaar minimaal honderd cruiseschepen de Scheveningse haven aandoen, als het aan het consortium ligt. Door de ideale ligging aan zee en centrale positie voor excursies in de Randstad moet de Haagse haven de concurrentie met Amsterdam en Rotterdam makkelijk aankunnen, legt Dick van Dijk dinsdag namens de bouwpartners uit.

Verhuizen

De gemeente Den Haag is naarstig op zoek naar een nieuwe bestemming voor het Norfolkterrein in de Scheveningse haven, nadat het overslagbedrijf eind vorig jaar naar Vlaardingen verhuisde.

Eigen plan

Op uitnodiging van Norder presenteerden vier bouwmaatschappijen afgelopen najaar hun visie op de herontwikkeling. De wethouder noemde ze interessant, beloofde niets aan de vier ontwikkelaars en zei begin 2007 met een eigen plan te komen.

Reageer op dit artikel