nieuws

Grote controle Rotterdamse horeca

Horeca

Een groot deel van de Rotterdamse horeca krijgt de komende weken een extra inspectie op brandveiligheid. De brandweer, DCMR Milieudienst en de dS+V (Dienst Stedenbouw, Wonen en Verkeer) controleren de feestzalen, discotheken en cafés op brandveiligheid en de veiligheid in en om het gebouw. Ruim 350 instellingen worden onder de loep genomen, zei een woordvoerder van de brandweer maandag.

Grote controle Rotterdamse horeca

De actie duurt zes weken. Daarna volgen onder meer het onderwijs, verpleeghuizen en ziekenhuizen. De instanties hebben afgesproken het komende jaar een aantal branches extra, aangekondigd en onaangekondigd, te inspecteren. Tegelijkertijd gaan zij na of de milieueisen worden nageleefd. Het college van burgemeester en wethouders, dat veiligheid prioriteit toekent, heeft opdracht gegeven tot de controles.

Reageer op dit artikel