nieuws

Gulpener bier met milieukeur

Horeca

Als eerste Nederlandse bierbrouwer is aan Gulpener het Milieukeur uitgereikt. De Limburgse bierbrouwer ontvangt het certificaat na een toetsing op milieucriteria van het hele productieproces.

De toekenning van het Milieukeur door de gelijknamige stichting betekent dat de consument ervan verzekerd kan zijn dat bij de bereiding van het product alles is gedaan om het milieu te ontzien. Al een paar jaar streeft Gulpener er naar om zoveel mogelijk grondstoffen die nodig zijn voor de bereiding van het bier zoals gerst en hop uit de directe omgeving van de brouwerij te betrekken. De milieuvriendelijk geteelde en geoogste gewassen vormen samen met het water uit de eigen bronnen van de brouwerij de basis van de bieren die worden gebrouwen. Het vervolgens niet pasteuriseren van het bier komt volgens directeur John Halmans niet alleen de smaak ten goede, ook levert het een belangrijke energiebesparing op. Eerder dit jaar ontving Gulpener al twee EKO certificaten van de Stichting Skal. Het Milieukeurlogo zal op het rugetiket van de bieren worden afgedrukt.

Reageer op dit artikel