nieuws

Haagse Hilton in aantocht

Horeca

De kans dat Den Haag een Hilton Hotel krijgt, is sterk toegenomen. Waarschijnlijk wordt nog deze maand de bouwaanvraag voor het hotel ingediend. Het logiesbedrijf met de klinkende naam moet komen in een opvallend leegstaand pand in de stad.

Haagse Hilton in aantocht

Het gaat om het oude PTT-kantoor op de hoek Mauritskade-Zeestraat. Enige tijd gingen er stemmen op om het gebouw te slopen ten gunste van een hoog appartementencomplex. Omwonenden waren hier fel tegen. Ze zijn wel enthousiast over de komst van het Hilton hotel in het oude PTT-kantoor.

‘Naar verwacht kan begin 2007 de bouw beginnen. Voor de zomer van 2008 moeten het Hilton en het aanpalende fitnesscentrum klaar zijn’, aldus de Haagse VVD-wethouder Bruno Bruins in het AD.

Het nieuwe hotel krijgt 183 kamers, zestien woonappartementen en een glazen uitbouw aan het water met grand café. De verbouwing van het Hilton kost 50 miljoen euro. De bedoeling is dat historische elementen uit het huidige pand uit 1882 terugkomen in het hotel. Naast het hotel komt een luxe fitnesscentrum van de Britse keten David Lloyd Leisure.

Reageer op dit artikel