nieuws

Haarlemse horeca schrapt happy hour

Horeca

Cafés in de binnenstad van Haarlem hebben het happy hour voor jongeren op vrijdagmiddag met onmiddellijke ingang afgeschaft. De aanleiding is dat jonge cafébezoekers de laatste tijd veel overlast veroorzaken op straat.

Haarlemse horeca schrapt happy hour

De beslissing om het happy hour af te schaffen is genomen na overleg tussen meerdere café-eigenaren, vertegenwoordigers van Koninklijk Horeca Nederland en burgemeester J. Pop van Haarlem. ‘Het was niet langer verantwoord om hiermee door te gaan’, aldus Pop. ‘Gelukkig zijn de horecaondernemers ook tot die conclusie gekomen.’

Het happy hour voor jongeren bestond in Haarlem ongeveer twee jaar. Jongeren konden op vrijdagmiddag in meerdere cafés voor 1 euro bier drinken. Pop: ‘Ik heb begrepen dat in sommige cafés een half uur lang helemaal niet hoefde te worden betaald. Het is een vorm van uitlokking om op die manier klanten te werven. Er wordt ook niet op een verantwoorde manier met drankgebruik omgegaan.’

Volgens de Haarlemse burgemeester was er niet veel voor nodig om de cafébazen op hun verantwoordelijkheid te wijzen. ‘Gelukkig is er sprake van een goede verstandhouding. Er is ook afgesproken dat er voortaan streng op de leeftijd van de bezoekers wordt gecontroleerd.’

Reageer op dit artikel