nieuws

Hackers roven klantgegevens hotel

Horeca

Hackers zijn erin geslaagd in te breken in het computersysteem van het luxueuze Atlantis Resort op de Bahama’s. De digitale inbrekers hebben mogelijk gegevens van 55.000 gasten gestolen uit de klantendatabase.

Hackers roven klantgegevens hotel

Dat meldt Webwereld. Naast toegang tot de persoonsinformatie verschaften de hackers zich ook toegang tot creditcardgegevens en bankrekeningnummers van de hotelgasten. Dit heeft de directie van het hotel bevestigd. Het hotel heeft de getroffen gasten op de hoogte gebracht van de digitale criminaliteit en heeft gemeld stappen te ondernemen om zich beter te beschermen.

Kerzner International, de exploitant van Atlantis Resort, heeft de inbraak gemeld aan de Amerikaanse autoriteiten. Kerzner zegt verder geen details te verstrekken in het belang van het onderzoek naar de daders. De getroffen gasten krijgen van Kerzner een gratis jaarabonnement op een kredietcontroledienst.

Reageer op dit artikel