nieuws

Hanos eert eigen-zinnige ondernemers

Horeca

Groothandel Hanos heeft vorige week twee eigenzinnige ondernemers in het zonnetje gezet. Steven Heijnen van restaurant De Fusie in Nijmegen en Maurice Heutz van de Pingerhof in Nuth. Beiden hebben de Hanos Globe ontvangen, een jaarlijkse prijs voor zelfstandig ondernemers die een opmerkelijke bijdrage aan de horeca hebben geleverd. Hanos wil met de prijs, een bronzen Globe en een geldbedrag, eigenzinnig en creatief ondernemerschap stimuleren.

Heijnen is al jaren actief in Nijmegen. Hij heeft diverse concepten ontwikkeld en verkocht. Restaurant De Fusie, een modern restaurant waarin innovatieve fusiongerechten worden geserveerd, is een van zijn meest spraakmakende creaties. Zijn laatste project is New Dutch, een moderne lunchroom, in het centrum van Nijmegen. Heijnen, die zich graag laat inspireren door Londen en Parijs, heeft plannen om meerdere vestigingen van New Dutch te openen.

Maurice Heutz kreeg de Globe van verdiensten uitgereikt omdat de meesterkok al dertig jaar lang op eigen wijze zijn boerderijrestaurant in Nuth exploiteert. Heutz gebruikt vanaf het moment dat hij in de keuken stond uitsluitend natuurlijke producten. ‘De weg van commercialisering en smaakvervlakking heeft hij niet ingeslagen’, aldus het juryrapport. Het feit dat Heutz tegen alle stromingen in heeft vastgehouden aan zijn principes, verdient een eerbetoon. Heutz heeft beloofd een deel van het geld te besteden aan het opleiden van andere koks.

De jury bestond uit voorzitter Johan van der Weerd (IJsfrica), hotelier Ron Nijhof (eigenaar De Zon in Ommen en winnaar van Hanos Globe 1999) en Hans Steenbergen (hoofdredacteur Misset Horeca).

Reageer op dit artikel