nieuws

Hans Melchers dient klacht in tegen Het Parool en De Telegraaf

Horeca

Hans Melchers heeft bij de Raad voor de Journalistiek een klacht ingediend tegen Het Parool en De Telegraaf. De kranten schreven in de ontvoeringszaak van zijn dochter Claudia over de betrokkenheid van de familie Melchers bij drugshandel. De zaken dienen volgende week vrijdag.

Melchers beklaagt zich over Het Paroolartikel ‘Waarom is cocaïne als losgeld geëist? – Mogelijke scenario’s achter de ontvoering van Claudia Melchers’. Naast volgens Melchers onterechte beschuldigingen in het stuk, voert de zakenman aan dat hij niet in de gelegenheid is gesteld commentaar te geven.

De Telegraaf heeft volgens Melchers meerdere keren feitelijk onjuist, suggestief en beledigend gepubliceerd over de betrokkenheid van zijn familie bij drugshandel. Hij verwijt de krant geen deugdelijk onderzoek te hebben gedaan en geen wederhoor te hebben toegepast.

Advocaat A. Verbruggen maakte woensdag bekend namens Claudia Melchers en haar partner Bert Verheij aangifte te hebben gedaan tegen het AD. De krant heeft de privacy van het stel geschonden door uit het geheime onderzoeksdossier te publiceren, stelt de advocaat en brengt hiermee de ongestoorde procesgang in gevaar.

Bij het AD is behalve uit de media niets over de aangifte bekend. ,,Daaruit hebben we opgemaakt dat de feitelijke juistheid van onze berichtgeving niet ter discussie staat”, zegt een woordvoerder. ,,Het AD loopt voorop in de reconstructie van de zaak. We publiceren daarbij uit diverse bronnen. We zitten er diep in.” De woordvoerder zegt niet te kunnen reageren op de beschuldiging van Verbruggen, omdat hij de inhoud van de aangifte niet kent. De krant had donderdag nog niets vernomen van politie of justitie.

Reageer op dit artikel