nieuws

Heffingen KvK veel te hoog

Horeca

Een meerderheid van de ondernemers vindt de verplichte heffingen van de Kamers van Koophandel veel te hoog. Van twee van de drie kerntaken van de Kamers, regiostimulering en voorlichting, merkt een groot deel van de ondernemers weinig tot niets.

Heffingen KvK veel te hoog

Dat blijkt uit onderzoek, waarvan de resultaten tijdens het jaarcongres van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) in Hilversum bekend zijn gemaakt door voorzitter Hajé de Jager van de branchevereniging. KHN roept nu staatssecretaris Karien van Gennip (CDA) van Economische Zaken op nog eens kritisch naar de hoogte van de heffingen te kijken en deze waar mogelijk fors te verlagen.

Het onderzoek (‘Waardering Kamers van Koophandel; een peiling onder leden van Koninklijk Horeca Nederland, BOVAG, Mitex en Uneto-Vni’) is uitgevoerd door onderzoeksinstantie EIM. Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts 20 procent van de ondernemers iets merkt van regiostimulering en dat brancheverenigingen deze taken het beste kunnen uitvoeren.

Reageer op dit artikel