nieuws

Heineken dicht bij akkoord Vergane Glorie

Horeca

De onderhandelingen tussen Heineken en horecaondernemer Jan Torny over de exploitatie van de Vergane Glorie zijn bijna rond. Daarmee zal binnen afzienbare tijd het grootste café van Nederland haar deuren weer openen.

Heineken dicht bij akkoord Vergane Glorie

Dat laat ondernemer Torny uit Vriezenveen weten. Al enige tijd is hij de voornaamste kandidaat om de Vergane Glorie weer nieuw leven in te blazen. Volgens eigen zeggen zijn de onderhandelingen met pandeigenaar Heineken bijna afgerond. Daarmee komt een eind aan wekenlang overleg over het spraakmakende bedrijf. Het café ging in maart dicht en was slechts vier maanden open.

Eerder meldde Torny het anders aan te gaan pakken met de Vergane Glorie. Hij wil het grote pand onderverhuren aan startende horecaondernemers. ‘Ik fungeer als coördinator en hoofdaannemer, de exploitanten als franchisenemers’, aldus Torny enkele weken geleden in De Twentsche Courant/Tubantia.

Torny heeft de komende tijd meer pijlen op zijn boog. Zo gaat zijn nieuwe bedrijf Party Groep grote evenementen organiseren in het Polman Stadion van voetbalclub Heracles en de nabij gelegen nieuw te bouwen indoorhal. Ook wil Torny festiviteiten elders in het land voor zijn rekening nemen.

Naast het organiseren van evenementen in het Almelose voetbalstadion gaat Party Groep er ook de horeca-activiteiten verzorgen. ‘Het stadion zal gaan bruisen van de activiteiten’, belooft Torny in de regionale media. ‘Er is behoefte aan evenementen met topartiesten als bijvoorbeeld zanger Marco Borsato. Met een capaciteit van ruim 12.000 bezoekers kunnen we zulke artiesten ook naar Almelo halen, dan is het exploitabel.’

Reageer op dit artikel