nieuws

Heineken House knalt na goud Wüst

Horeca

De tapkranen in het Holland Heineken House in Turijn hebben gisteren na de gouden medaille van schaatskampioen Ireen Wüst bij de Olympische Winterspelen hun vuurdoop gehad. In navolging van de nieuwe schaatskoningin op de ijsbaan knalde het ook in de horecatempel met snelle rondjes.

Heineken House knalt na goud Wüst

Ireen Wüst won gistermiddag nogal onverwacht de 3000 meter. De 19-jarige had vooraf aangekondigd onbevangen te starten met haar vaste spreuk ‘gewoon knallen’. Wüst liet de grote favorieten, de Duitser Friesinger en de Canadese Klassen, de klapschaatshielen zien. Zilver was er voor een andere oranjeklant, Renate Groenewold. En dus was het ’s avonds groot feest in een uitbundig Holland Heineken House.

Dolle fans
Het tweetal werd in de tijdelijke kroeg op het podium gehuldigd en door dolle fans, sporters en bobo’s toegezonden. De drank vloeide rijkelijk en gastheer Heineken was veelvuldig prominent in beeld op diverse tv-zenders. Onder de aanwezigen waren onder meer de sportfanaten Erica Terpstra en prins Willem-Alexander.

Het is de achtste maal dat het Holland Heineken House er bij is tijdens de Olympische Spelen. In de tijdelijke horecazaak in Turijn werken 22 koks en 150 obers. Het Holland Heineken House kan vijfduizend bezoekers ontvangen. In de tent is onder andere een groot podium, treden bands op en zijn er diverse vip-ruimtes voor sponsors en bestuurders.

Oproep
In Goirle, de woonplaats van Wüst, was het gisteravond in de horeca niet drukker dan anders. De inwoners van het Brabantse stadje vierden hun feestje vooral thuis. En dat ondanks de aanmoediging van sportpresentator Mart Smeets. Die riep nog ‘Goirle, zet de tapkranen maar open’. Burgemeester Machteld Rijsdorp verklapte dat er op 28 februari, wanneer de Olympiërs weer terugkeren uit Italië, een groot feest is in Goirle. Waarschijnlijk zal dan ook voor de horeca goud te behalen zijn.

Reageer op dit artikel