nieuws

Herman overdonderd door uniek moment

Horeca

Ik ben overdonderd. Dit is een uniek moment en voor slechts weinig mensen weggelegd.’ Sergio Herman van Oud Sluis zweeft na de toekenning van de derde Michelinster. Gisteren werd hij door hoofdinspecteur Fremiot op de hoogte gebracht.

Herman overdonderd door uniek moment

Fremiot had onder een valse naam geboekt voor een lunch in Oud Sluis. Na de lunch overhandigde hij de nieuwe rode gids aan Herman met daarbij de woorden welcome to the select club of restaurants.

‘We zijn nuchter in Zeeland, maar dit is wel heel bijzonder. Het is het hoogst haalbare in mijn vak. We hebben hier keihard voor moeten knokken en zullen dat in de toekomst iedere dag moeten blijven doen’, aldus een uiterst opgewekte Herman in een eerste reactie.

De ontmoeting met Fremiot was voor Herman een bijzondere ervaring. ‘Zoals een echte inspecteur was hij na het overhandigen van de gids ook weer heel snel verdwenen. Die mystiek hoort bij Michelin. We hebben gisteravond na het werk een flesje opengetrokken. Vandaag wordt het hectisch. De eerste cameraploegen zijn al onderweg.’

Vorig jaar werd Herman al getipt als nieuwe driesterrenkok. ‘Door alle aandacht in de media ging ik er zelf ook een beetje in geloven. Dit jaar heb ik gezegd: ik laat me niet gek maken. Gewoon iedere dag knallen en dan zien we wel.’

Bekijk hier foto’s van het Team van Oud Sluis

Wilt u ook koken op driesterrenniveau? Bekijk hier de kaart van Oud Sluis inclusief recepten

Herman in de media: citaten

Reactie Sergio Herman op uitblijven derde ster begin dit jaar

Reageer op dit artikel