nieuws

Hoger bod op winkels van Sainsbury

Horeca

LONDEN – Het consortium dat de Britse supermarktketen J. Sainsbury wil overnemen heeft het bod met 20 pence verhoogt tot 582 pence per aandeel, dit komt neer op ruim 15 miljard euro. De familie Sainsbury lijkt echter voorlopig niet geïnteresseerd in de verkoop van hun belang.

Hoger bod op winkels van Sainsbury

Eind vorige week was al een bod van 560 pence op tafel gelegd, zo werd toen door verschillende kranten geschreven. Tot een openbaar bod kwam het echter niet. Het nieuwste bod is wel door Sainsbury’s doorgegeven aan de aandeelhouders.

De commissarissen van Sainsbury hebben het bod nog niet meteen van tafel geveegd, maar het is niet waarschijnlijk dat zij akkoord zullen gaan. Zij denken dat de 18 maanden geleden door de nieuwe topman Justin King ingezette reorganisatie pas halverwege is, waardoor het bedrijf over anderhalf jaar aanzienlijk meer waard kan zijn. De grootste aandeelhouder in het bedrijf, David Sainsbury (8 procent) zou in privé-gesprekken een minimumprijs van 600 pence hebben genoemd.

Reageer op dit artikel