nieuws

Hollandse hotelier in oerwoud onder vuur

Horeca

Bezoekers van een Nederlands hotel in het Amazone-gebied in Brazilië dreigen de Nederlandse hotelier met flinke schadevergoedingen. Vier mensen raakten een maand geleden gewond bij een ongeluk in het hotel. De Nederlandse hotelier zegt dat hem ‘een poot wordt uitgedraaid’.

Hollandse hotelier in oerwoud onder vuur

Dat meldt de PZC. Bij het ongeluk in hotel Manaus Tiwa Amazone Resort vielen toeristen, afkomstig uit de hoofdstad Brasilia, van een vijf meter hoge loopbrug toen deze instortte. Twee vrouwen braken rug, heup en ribben. Eén van de slachtoffers is een advocaat en juist die eist nu namens de slachtoffers een flinke hoeveelheid geld van de Nederlandse hotelier.

Hetze
‘De man zet ons het mes op de keel’, zegt de uit Nunspeet afkomstige directeur Ewald Tilanus van Manaus Tiwa Amazone Resort. ‘Hij stuurt aan op een schandalig hoge schikking van honderdduizenden euro’s. Er is sprake van een hetze. In de pers schildert hij ons af als een stel hufters. Betalen wij niet het geëiste bedrag, dan spant hij een proces aan.’

Tilanus betreurt het ongeval en ontkent dat het hotel de slachtoffers aan hun lot heeft overgelaten, zoals de advocaat beweert. ‘Wij hebben zelfs een helikopter ingeschakeld om de gewonden te vervoeren. Later zijn we met bloemen naar het ziekenhuis gegaan, maar de advocaat weerde ons.’

Boomtoppen
Tilanus vervolgt: ‘Hij zei dat de slachtoffers getraumatiseerd waren en geen prijs stelden op contact. Dat hebben wij toen gerespecteerd. Stom. Nu krijgen wij te horen dat wij niet thuis gaven’.

Het politieonderzoek naar het ongeval loopt nog. Wel is duidelijk dat een pen uit een steunbalk van de brug is geschoten. Hierdoor begaf de vijf meter hoge brug, die verschillende boomtoppen met elkaar verbindt, het.

Reageer op dit artikel