nieuws

Horeca bitter over gerechtelijke uitspraak

Horeca

De rechter in Amsterdam heeft de eis van horecaondernemers om meer tappunten te installeren tijdens Koninginnenacht, afgewezen. Dat is donderdagmiddag bekend gemaakt door een woordvoerder van Koninklijk Horeca Nederland Afdeling Amsterdam.

Horeca bitter over gerechtelijke uitspraak

‘De voorlopige voorziening is afgewezen’, meldt Reinet Krijger van KHN Amsterdam. ‘Waarom weten we niet. In de loop van volgende week zal de rechter zijn beslissing beargumenteren. Dit is heel teleurstellend, maar we moeten ons er bij neerleggen.’

Gevolg van de uitspraak is dat in de nacht van vrijdag op zaterdag slecht 27 tappunten zijn in het centrum van Amsterdam. Eerder ging de horeca er van uit dat dit aantal verdubbeld zou zijn. Vorige vrijdag werden ze onaangenaam verrast door de beslissing van burgemeester Job Cohen om geen ontheffing te verlenen op de horecavergunning, om zo ’s nachts meer bier te kunnen tappen.

Reageer op dit artikel