nieuws

Horeca dicht na terreurdreiging

Horeca

Diverse horecalocaties in Amsterdam hebben op last van de politie de deuren moeten sluiten na terreurdreiging. Gisteren was Amsterdam in de ban van een mogelijke bomaanslag.

Horeca dicht na terreurdreiging

Zo moest de Ikea-vestiging op last van de politie dicht. Ikea staat naast de meubels bekend om het goedkope en opvangrijke restaurant. Ook de Heineken Music Hall en een nabijgelegen bioscoop moesten dicht voor publiek. Bij de Heineken Music Hall stonden al tientallen bezoekers buiten te wachten voor een optreden van de band The Killers.

De winkels in Amsterdam-Zuidoost gaan vrijdag weer open. Dat heeft de politie gemeld. Het gaat om de winkels in het Arenagebied en de vestiging van woonwarenhuis Ikea. Volgens de politie is er op dit moment geen sprake meer van een serieuze dreiging.

De politie pakte gisteren naar aanleiding van een telefoontje uit Brussel diverse mensen op. Het gaat om Nederlanders van Marokkaanse afkomst. Een van hen zou familie zijn van Jamal Ahmidan, een 33-jarige Marokkaan die betrokken was bij de bloedige aanslagen van Madrid vijf jaar geleden.

Reageer op dit artikel