nieuws

Horecabond voert actie bij McDonald’s

Horeca

De acties van de FNV Horecabond voor behoud van de zondagstoeslag gaan onverminderd door.

Op veertien augustus bezocht de horecabond ondermeer vestigingen van McDonald’s in Noord-Nederland. Eiko de Vries van de Horecabond Groningen was erbij en is positief over het resultaat. ‘We hebben werkgevers gevraagd hun mening te geven. Ik moet de eerste werkgever nog tegenkomen die Koninklijk Horeca Nederland steunt in het plan om de zondagstoeslag af te schaffen.’ Volgens De Vries waren de ondernemers bang helemaal geen personeel meer te kunnen krijgen zonder zondagstoeslag.De onderhandelingen rond een nieuwe CAO zitten al maanden vast op de zondagstoeslag. De horecabond heeft de afgelopen tijd herhaaldelijk actie gevoerd.

Reageer op dit artikel