nieuws

Horecaondernemer claimt miljoen

Horeca

De Dordtse horecaondernemer M. Karasahin gaat tenminste één miljoen euro van de gemeente Rotterdam eisen als blijkt dat hem ten onrechte is verboden in Hoogvliet een horecabedrijf te exploiteren. Karasahin voerde woensdag bij de Raad van State in Den Haag een rechtszaak tegen burgemeester Opstelten.

Horecaondernemer claimt miljoen

Die weigerde de man in 2004 een horecavergunning voor een danscafé en disco aan de Middenbaan-Noord in Hoogvliet. Doordat de Dordtenaar in Hoogvliet niet aan de gang kon moest hij de huur van het pand opzeggen. Er zit nu een wokrestaurant in.

Schade is er door de houding van de burgemeester echter wel degelijk, zo betoogde zijn raadsvrouw Mafalda Weerts. Tijdens de rechtszitting werd duidelijk dat Karasahin geen vergunning kreeg omdat de gemeente hem niet meer vertrouwt.

Begin 2003 begon de ondernemer, die in Dordrecht een uitzendbureau heeft, in het pand een poolcafé. Hij kreeg daar een tijdelijke vergunning voor op voorwaarde dat hij geen grote bruiloftsfeesten zou gaan organiseren. Dat deed hij toch. Er kwamen veel klachten uit de buurt. De tijdelijke vergunning werd meteen ingetrokken.

Reageer op dit artikel