nieuws

Hoteleigenaar Westers ruziet met VVD

Horeca

De VVD-fractie van Vlieland heeft ruzie met hotel-eigenaar Harry Westers. De directeur van Westcord-hotels zou de VVD’ers (telefonisch) hebben bedreigd omdat ze Westers’ plan om een hotel te bouwen aan de Vlielandse haven zouden hebben afgeschoten.

De Vlielander horecaondernemer ontkent de beschuldigingen. ‘Ik heb niemand gebeld.’ Wel is Westers gepikeerd over de gang van zaken rond de bouwplannen. Toen ik de plannen aan de VVD voorlegde, waren ze positief. Nu zijn ze plotseling tegen.’

Volgens Westers is de VVD-fractie beïnvloed door de gevestigde horecaondernemers in de haven. Die zouden broodroof vrezen. Westers: ‘Het is pure kinnesinne.’ Westers heeft op Vlieland al twee hotels: strandhotel Zeeduin met 350 bedden en hotel De Wadden met 40 bedden. In de haven had een hotel van 150 bedden moeten komen, maar de tekeningen kunnen de prullenbak in. ‘Die centjes had ik me kunnen besparen,’ concludeert Westers.

De Vlielander horecaondernemer ontkent de beschuldigingen. ‘Ik heb niemand gebeld.’ Wel is Westers gepikeerd over de gang van zaken rond de bouwplannen. Toen ik de plannen aan de VVD voorlegde, waren ze positief. Nu zijn ze plotseling tegen.’

Volgens Westers is de VVD-fractie beïnvloed door de gevestigde horecaondernemers in de haven. Die zouden broodroof vrezen. Westers: ‘Het is pure kinnesinne.’ Westers heeft op Vlieland al twee hotels: strandhotel Zeeduin met 350 bedden en hotel De Wadden met 40 bedden. In de haven had een hotel van 150 bedden moeten komen, maar de tekeningen kunnen de prullenbak in. ‘Die centjes had ik me kunnen besparen,’ concludeert Westers.

Reageer op dit artikel