nieuws

Hotelmanagers geschokt door zeebeving

Horeca

De krachtige zeebeving in Zuid-Azië, die aan meer dan 17.000 mensen het leven heeft gekost, heeft enorme schade aangericht aan hotels en toeristische infrastructuur. Vooral rond het epicentrum even ten noorden van het Indonesische eiland Sumatra is de schade enorm. Hotelmanagers reageren geschokt op de gevolgen van de zeebeving.

Hotelmanagers geschokt door zeebeving

Misset Horeca-columnist Henk Meyknecht, general manager van het bekende Omni Saigon Hotel in Vietman, laat in een eerste reactie weten geschrokken te zijn door de natuurramp. ‘We zijn enorm geschrokken van de aardbeving die vanochtend rond half negen in vrijwel alle delen van het Verre Oosten te voelen was. De grootste schade is uiteraard rondom de Indische Oceaan. Vietnam is onbeschadigd. Geen slachtoffers. Ook geen berichten dat de overheid toeristen wil weghalen uit de strandhotels. De situatie in Thailand, Malysië, Sri Lanka, Malediven en India is totaal anders.’

Na de eerste berichten over de omvang van de zeebeving zocht Meyknecht direct telefonisch contact met hotelmanagers in de zwaar getroffen gebieden. ‘Heb zojuist over de telefoon gesproken met de Nederlandse Vice President Rutger Verschuren van Dusit Hotels in Bangkok. Hij vertelde me dat de schade aan het Dusit strandhotel in Phuket enorm is. In totaal zijn veertien kamers aan het strand zwaar beschadigd en onbruikbaar. De overige kamers hebben waterschade opgelopen. Stranden, tuinen en zwembaden zijn zwaar beschadigd. Een tiental hotelgasten hebben lichte verwondingen opgelopen door glasscherven van gebroken ramen vanwege de enorme vloedgolf. Veel buitenlandse gasten willen weg uit Phuket, maar aangezien transport naar Bangkok slecht georganiseerd is zullen velen nog een nacht in deze strandplaats moeten doorbrengen.’

‘Ook het Holiday Inn Hotel in Patong strand in Phuket is zwaar beschadigd.Hoteldirecteur Wolfgang Meuburger melde dat twee hotelgasten vermist zijn.Er is ook nog geen duidelijk beeld van de schade van het Holiday Inn Hotelop Phi Phi eiland, voor de kust van Phuket. Maar men vreest dat er sprake is van vele tientallen doden. Honderden worden vermist. Phi Phi is een zeerpopulair eiland voor jonge Europese en Australische toeristen. Ook in dekustplaats Krabi zijn strandhotels zwaar beschadigd en worden er meldingengemaakt van vermiste toeristen.’

Reageer op dit artikel