nieuws

Hotelpersoneel pleit verdachte voetballer Van Persie vrij

Horeca

Medewerkers van het Tulip Inn-hotel in Rotterdam hebben bij de politie ontlastende verklaringen afgelegd in de zaak van voetballer Robin van Persie. De speler van Arsenal en het Nederlands elftal wordt verdacht van verkrachting van een 21-jarige vrouw. Dat zou na een avondje stappen gebeurd zijn in het hotel.

Hotelpersoneel pleit verdachte voetballer Van Persie vrij

De uitkomsten van de ondervragingen zijn een opsteken voor Van Persie. Dit omdat het Openbaar Ministerie (OM) mede op basis daarvan zal beslissen of de voetballer wordt vervolgd. Omdat ook de vrienden van Van Persie hebben verklaard dat hij onschuldig is, zijn er geen getuigen meer die kunnen bevestigen dat er sprake is geweest van een misdrijf.

Het hotelpersoneel van Tulip Inn werd kort na de aangifte op 19 juni door de politie ondervraagd. Het Algemeen Dagblad meldt dat de medewerkers verklaarden dat de vrouw tijdens haar verblijf in het hotel geen enkele keer alarm heeft geslagen. Een medewerker heeft de vrouw op de vroege zondagmorgen uiterst kalm zien telefoneren in het bargedeelte van het hotel. En het verhaal dat zij na de verkrachting halfnaakt over de gang van het hotel zou hebben rondgelopen, is het personeel onbekend.

De advocaat van Van Persie, de bekende strafpleiter Moszkowicz, wil op basis van de uitlatingen van het hotelpersoneel de officier van justitie vragen de zaak te seponeren. Het OM denkt nog tot eind deze maand nodig te hebben om het onderzoek af te ronden. Moszkowicz wil daarop niet wachten. ‘Dit is gewoonweg niet in het belang van mijn cliënt, zeker niet nu de zaak zich ontwikkelt in zijn voordeel. Dan kun je er maar beter zo snel mogelijk van af zijn’, aldus Moszkowicz in het AD.

Reageer op dit artikel