nieuws

Hygiëne Belgische horeca het ‘best

Horeca

Ten opzichte van bakkers en grootkeukens is de hygiëne van Belgische horecabedrijven goed te noemen. Slechts 60,9 procent van de onderzochte zaken voldeed niet. Bij de bakkerijen en de grootkeukens lagen die percentages hoger: 67 en 61, 4 procent.

Hygiëne Belgische horeca het ‘best

Dit blijkt uit voorlopige cijfers van inspecties van het Voedelagentschap over 2005 die nu pas bekend zijn gemaakt. De geconstateerde overtredingen hebben betrekking op kleine onvolkomenheden, aldus een woordvoerder van het voedelagentschap.

De bakkerijen kwamen het slechtst uit de controles. Ruim tweederde (67%) van alle bakkerijen voldeed niet. In totaal werden er negen bakkerszaken tijdelijk en 18 definitief gesloten. Reden voor die definitieve sluitingen: Zware gebreken die de gezondheid van de consument in gevaar kunnen brengen.

De sector van de grootkeukens deed het een beetje beter: 61,4 procent van de onderzochte etablissementen voldeed niet aan de hygiëneregels. Eén zaak werd gesloten. De horeca scoorde procentueel het best: 60,9 procent van de onderzochte zaken voldeed niet. Maar in absolute cijfers kwam de horeca het slechtst uit de bus: 17 tijdelijke en 79 definitieve sluitingen.

Reageer op dit artikel