nieuws

ID&T verlaagt ticketprijzen in 2005

Horeca

De algehele malaise in de dancescene is voor ID&T mede aanleiding om de prijzen voor kaartjes vanaf volgend jaar met 10 procent te verlagen. De organisatie van dancefeesten steekt de hand in eigen boezem en vindt de kaartjes veel te duur. De actie is onderdeel van een groot offensief van ID&T om de toegangsprijzen voor evenementen terug te dringen.

ID&T verlaagt ticketprijzen in 2005

ID&T begint haar offensief met een verklaring: Iedereen die een kaart voor de aankomende Innercity heeft gekocht, mag gratis iemand meenemen. Mensen die de komende maand een kaart voor Innercity kopen, mogen ook gratis iemand meenemen.

Eigenaar Duncan Stutterheim van ID&T zegt vrijdag dat in vijf jaar tijd een kaart voor bijvoorbeeld hun evenement Innercity is gestegen van 65 gulden naar 52 euro. ‘Uitgaan en naar concerten of feesten gaan, is bijna niet meer te betalen met dit soort bedragen. ID&T heeft daar zelf aan meegedaan. De prijzen van onze kaarten zijn de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Daarom moeten we als organisatie de hand in eigen boezem steken. Als marktleiders op dit gebied vind ik dat we een punt moeten maken: het is genoeg.’

De Amsterdamse onderneming gaat ook andere maatregelen nemen om de kosten te drukken. Ze stopt onder andere met de kaartverkoop via de winkels van Ticketbox. De kaartverkoop gaat in 2005 alleen nog door middel van internet en telefonisch. ‘Daarmee kunnen we volgend jaar ook de kosten voor de administratieve afwikkeling, die de bezoeker aan de ticketorganisatie betaalt, omlaag brengen.’

Reageer op dit artikel