nieuws

Ingrijpende renovatie De Roode Leeuw

Horeca

De ingrijpende verbouwing van het befaamde restaurant De Roode Leeuw aan het Damrak in Amsterdam is bijna voltooid. Vrijdag 24 maart is de feestelijke opening van het horecabedrijf met de beroemde serre langs het pad van het centraal station naar de Dam.

Ingrijpende renovatie De Roode Leeuw

Dat meldt het reiskatern van De Telegraaf. Nagenoeg alles in het restaurant wordt aangepakt. Naast nieuwe tafels en stoelen worden de vloerbedekking, muren, plafonds en houtsnijwerken onder handen genomen. Ook krijgt de zaak een nieuwe ingang.

Het restaurant dateert uit 1911. De gasten bestaan voor 60 procent uit buitenlanders en voor 40 procent uit Nederlands publiek. Recentelijk werd De Roode Leeuw door het internationale tv-kanaal Travelchannel nog genoemd als zevende bezienswaardigheid van Amsterdam.

De naam De Roode Leeuw dateert van 1454, toen het om een herberg ging aan de overkant van de Dam. In 1911 besloten twee directeuren van de Amstel Brouwerij een hotel aan het Damrak te bouwen op de plaats waar nu de huidige Roode Leeuw staat. Een jaar later ging het hotel open met 35 kamers.

In 1935 werd het beroemde overdekte en verwarmde terras geopend. Het was het eerste in zijn soort in Amsterdam. Momenteel telt het hotel 79 kamers. Het restaurant staat bekend om zijn regionale gerechten.

Reageer op dit artikel