nieuws

Inspectie controleert vakantiehulpen

Horeca

De Arbeidsinspectie gaat deze zomer extra controleren of jeugdige vakantiewerkers genoeg uitleg krijgen. In voorgaande jaren bleken ze vaak onvoldoende te weten over werkwijze en risico’s in de bedrijven. Dat heeft de Arbeidsinspectie dinsdag gemeld.

Werkgevers dienen ermee rekening te houden dat jongeren minder ervaring en capaciteiten hebben. De Arbowet schrijft dit voor. Zo moet de leiding van een supermarkt de jonge hulpen uitleggen hoe ze moeten tillen. Van boeren wordt verwacht dat ze hun vakantiehulpen voorlichten hoe ze bijvoorbeeld op het veld moeten bukken.
De Arbeidsinspectie wil in juli en augustus 1300 bedrijfscontroles houden, vooral bij boerderijen, kassen, campings en recreatieparken, supermarkten en tehuizen.

Reageer op dit artikel