nieuws

InterContinental zet hotels in de verkoop

Horeca

De Britse hotelgroep InterContinental verkoopt 73 hotels in Groot-Brittannië aan een groep onder leiding van de zakenbank Lehman Brothers voor 1 miljard pond sterling (1,5 miljard euro). Het bedrijf wil het geld teruggeven aan de eigen aandeelhouders, aldus topman David Webster donderdag.

InterContinental, dat eigenaar is van de hotelketens Crown Plaza en Holiday Inn, gebruikt de opleving in het toerisme om hotels van de hand te doen. Eerder verkocht het bedrijf al 48 hotels voor 750 miljoen pond, voornamelijk in de Verenigde Staten. De onderneming uit Windsor wil zich in de toekomst meer gaan bezighouden met de bedrijfsvoering van hotels die eigendom zijn van derden. De verkochte Britse hotels blijven door het bedrijf gerund worden.

De grootste hotelier ter wereld, die 3500 hotels onder zich heeft, kwam tevens met de jaarcijfers naar buiten. Daaruit bleek dat de winst voor belastingen in 2004 met 26,6 procent is gestegen tot 309 miljoen pond. De omzet nam 2 procent toe tot 2,2 miljard pond. De onderneming is optimistisch voor 2005.

Reageer op dit artikel