nieuws

Jamie Oliver bij congres over maatschappelijk ondernemen

Horeca

Voor Jamie Oliver is het enigszins een thuiswedstrijd. De Engelse tv-kok praat woensdag 15 juni tijdens een congres in zijn Nederlandse vestiging van Fifteen over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij doet dat samen met enkele bekende Nederlanders, onder wie Eckart Wintzen, Margreeth de Boer en Mickey Huibregtsen.

Jamie Oliver bij congres over maatschappelijk ondernemen

De succesvolle kok geeft tijdens het congres onder meer inzicht in zijn drijfveren om te starten met het project Fifteen. Volgens hem gaat het allemaal om de hartstocht. Het project was een van de mooiste dingen die hem de afgelopen jaren is overkomen.

De opbrengsten uit Fifteen komen ten goede aan de Stichting Kookdroom, onderdeel van het Nederlandse project Fifteen, waar jaarlijks ten minste vijftien kansarme jongeren een nieuwe kans krijgen en opgeleid worden tot de nieuwe generatie koks.

Naast Oliver spreken tijdens het congres Eckart Wintzen, die het automatiseringsconcern BSO/Origin oprichtte en het ijs Ben & Jerry’s naar Nederland haalde, Margreeth de Boer, voorzitter MVO Nederland en oud-minister van VROM, Mickey Huibregtsen, oud-directeur McKinsey en oprichter van De Publieke Zaak, Herman Hulshof, eigenaar Koninklijke Hulshof’s Leerfabrieken BV, Boudewijn Poelman, voorzitter van de Nationale Postcodeloterij en Jaqueline Cramer, programmamanager ‘van Financieel naar Duurzaam rendement’ bij het NIDO.

Reageer op dit artikel