nieuws

Jan van As geeft visles

Horeca

Versvishandel Jan van As uit Amsterdam heeft tijdens de EFFF een boekenserie gelanceerd. De visspecials wil lezers informeren over de slechte visstand en vooral dat het van belang is om de viskeuze te bepalen aan de hand van de viskalender.

Jan van As geeft visles

De juiste vissoort op het juiste moment. Dat is kortweg de boodschap het eerste deel uit de serie; Vis en Seizoen. ‘Doel is de betere horecakeuken te interesseren voor seizoensafhankelijke visgerechten op hun kaart. Met bijzonder fraaie combinaties kunne de chef-koks in Nederland en België een wezenlijke bijdrage leveren aan een duurzamere visproductie’, aldus directeur Wim van As, die tijdens de Horecava opzien baarde door een tonijn van ruim 300 kilo te leveren.

Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door chef-kok Akira Oshima van het toprestaurant Yamazato in het Amsterdamse Okura Hotel. Wim van As: ‘Dat is natuurlijk geen toeval. De Japanse keuken heeft een bijzondere reputatie op het gebied van exclusieve visgerechten’.

De serie Vis en Seizoen is een gezamenlijke uitgave van Jan van As en het vakblad Culinaire Saisonnier. De serie, die dus uit zes delen bestaat, is over een kleine drie jaar compleet. Elk deel behandelt twee maanden van het jaar. Naast recepten van bekende koks bevatten de boeken achtergrondinformatie over verschillende vissoorten, hun varianten, de visvangst, fileermethoden en culinaire toepassingen.

Reageer op dit artikel