nieuws

Jonnie Boer treedt toe tot exclusieve culinaire club

Horeca

Jonnie Boer is toegetreden tot het exclusieve culinaire gezelschap van Traditions & Qualité, Les Grandes Tables du Monde. De chef-kok van het driesterrenrestaurant De Librije werd vorige week geïnaugureerd in Parijs, bij de vijftigste verjaardag van de vriendenkring.

Jonnie Boer treedt toe tot exclusieve culinaire club

Het gezelschap telt honderd leden, waarvan eenderde uit Frankrijk afkomstig is. Om lid te worden, moet een chef-kok minimaal drie jaar eigenaar zijn van zijn restaurant en ten minste twee Michelinsterren hebben. En een aspirant lid moet worden voorgedragen.

‘We worden opgenomen in een familie van mensen naar wie wij best opkijken’, laat Thérèse Boer weten in De Telegraaf. ‘En behalve dat het een mooie Nederlandse overwinning is, betekent het voor ons persoonlijk ook dat we gasten uit de hele wereld zullen krijgen’, vult Jonnie Boer aan.

Naast Boer is Cees Helder van restaurant Parkheuvel*** in Rotterdam al lid sinds 1996. Volgend jaar treedt Jannis Brevet van Inter Scaldes in Kruiningen toe tot de exclusieve club. Brevet werd tijdens de bijeenkomst geaccepteerd als toekomstig lid.

Reageer op dit artikel