nieuws

Kaatje haalt mosselen per heli

Horeca

Nieuwe mosselen zijn graag geziene waar. Ook de acht Alliance-restaurants uit Noord-Nederland wachtten het nieuwe mosselseizoen met smart af. Eén dag voor de verse Zeeuwse mosselen in de winkels lagen, werd de nieuwe oogst vrijgegeven voor restaurants en handel. Om de komst van hun bestelling schelpdieren uit Yerseke te bespoedigen, zetten de Alliance-koks zelfs een helikopter in.

Initiatief van de originele manier van mosseltransport kwam van sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Onder escorte van chef-kok Geerhard Slenema van restaurant Herberg Onder de Linden in Aduard maakten de mosselen op 12 juli hun entree. Met een lier werd de buit gedropt richting een lemsteraak, waarop zich het Koopmansvrouwenkoor bevond. Het voertuig spoedde zich vervolgens naar de hoofdsteiger, waar de koks hun waar in ontvangst namen.

Om de receptuur enigszins op elkaar af te stemmen, pleegden de acht koks vooraf overleg met elkaar. Het resultaat was een verzameling gerechten waaronder diverse soepen, een mossel-lavendelspiesje, een combinatie met lamsoor, tuinboontjes en tomaat, mosselen op sla-puree, gevulde tomaatjes, waterzooi en mosselen in het groen. In de keuken van Kaatje brachten de koks hun creatie in praktijk.

Reageer op dit artikel